Wijn

Drank van Nap biedt u een uitgebreid wijnassortiment van ruim 300 verschillende etiketten. Zoekt u een wijn die perfect bij een maaltijd moeten passen of een heerlijke wijn voor bij de borrel? Met de wijnen uit verschillende landen en streken is er altijd een wijn welke aansluit bij uw wensen. Drank van Nap is de zaak waar u moet zijn.

Ook het assortiment met mousserende wijnen is erg uitgebreid. Uiteraard vindt u bij ons de grote merken, maar ook unieke kleinere champagne huizen. Uiteraard hebben we ook een uitgebreid assortiment aan prosecco’s en andere mousserende wijnen.

IMG_0040-e1447247952251-300x250

Wijn-spijs combinaties

Bij het maken van wijn-spijs combinatie gelden dezelfde regels als bij bier. Het belangrijkste is dat de smaken elkaar versterken en niet tegen elkaar wegvallen.

Hier een drietal tips bij het maken van wijn-spijscombinaties:

– Dezelfde kwaliteit. Bij een simpel gerecht hoort een eenvoudige wijn en bij een maaltijd met mooie ingrediënten hoort een wijn van een hoog niveau.

– Ingrediënten van het gerecht. De smaak van een gerecht wordt niet bepaald door  het hoofdingrediënt, maar vaak door de sauzen, dressings of bereidingswijze. Zo vraagt een gerecht waar met een saus waar tijm in verwerkt is vaak om een kruidige wijn.

– Streekgerechten. Bij het serveren van een streekgerecht past vaak ook een wijn die afkomstig is uit die zelfde streek. Een goed voorbeeld is het Bourgondische stoofgerecht boeuf bourguignon met een rode Bourgogne.

Een nagerecht vraagt vaak een ander soort wijn. Drank van Nap heeft voor u mooie dessertwijnen en portsoorten geselecteerd.

Phone: 0348 - 41 61 21
Fax: 0348 - 42 35 48
3446 BX Woerden
La Fontaineplein 26